Koronavírus veszélyhelyzet

Megfelelő biztonsági intézkedések betartásával 2020. május 18-tól Pest megyében is újra megnyílhatnak a templomok, így lehet istentiszteletet és bibliaórát tartani. Gyülekezetünknek helyi védekezési szabályzatot kell elfogadnia, amiben a következőknek kell, illetve javasolt szerepelnie:

 1. Fertőtlenített templomépület.
 2. Alaposan kiszellőztetett templom. Az istentisztelet alatt is biztosítva lesz a szellőztetés (ablakok) és a ventilláció (a használt levegő a padlástér felé való kiszívása a ventillációs rendszerünkön keresztül).
 3. Az istentiszteleti liturgiát igyekszünk rövidebbre korlátozni.
 4. Az énekeket vetítjük, így énekeskönyvek érintése mellőzhető.
 5. Kézfertőtlenítés be és kilépéskor. Ezt a gyülekezetünk biztosítja.
 6. Szájmaszk használata. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával maszkot vagy sálat! Kesztyű is ajánlott.
 7. 1,5m távolság megtartása a templomban ülők között. (Egy háztartásból érkezők ülhetnek egymás mellett)
 8. Templomunkban 80 ember lehet jelen a helyiségek (templom, karzat, baba-mama szoba, gyülekezeti terem) alapterületei alapján, azaz szükség esetén a baba-mama szobában, illetve a gyülekezeti teremben hallgatható az istentiszteletet. Ha csütörtök estig a részvételi szándékokból kiszámolható két istentiszteletet tartunk. Ezt pénteken jelezzük.
 9. Az on-line közvetítés megmarad továbbra is.

+

10. A TEMPLOMBAN VALÓ ÜLÉSRENDDEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK, HOGY:

 1. 10 PERCCEL HAMARABB ÉRKEZZENEK A TESTVÉREK, HOGY A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ HELYEKKEL JÓL GAZDÁLKODHASSUNK. A HARANGSZÓ (10:00) UTÁN  A GYÜLEKEZETI TEREM FELŐL LEHET MAJD MEGKÖZELÍTENI A TEMPLOMOT ÉS A KARZATOT.
 2. TEKINTSENEK EL A MEGSZOKOTT ÜLŐHELYEIKTŐL, UI. ÉRKEZÉSI SORRENDBEN TÖLTJÜK FEL AZ ELFOGLALHATÓ HELYEKET A TEMPLOMPADOKBAN AZ ELSŐ SOROKTÓL HALADVA
 3. FOGADJÁK EL, HOGY A TEMPLOMBÓL VALÓ KIVONULÁST IRÁNYÍTOTT MÓDON KELL LEFOLYTASSUK, KEZDVE AZ ELSŐ SOROKTÓL HALADVA AZ UTOLSÓK FELÉ A TUMULTUS ELKERÜLÉSE VÉGETT.
 4. JELEZZÉK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT CSÜTÖRTÖK KÉSŐ ESTIG FACEBOOKON VAGY EMAILBEN. KÉRJÜK, CSAK AZÉRT SENKI NE MARADJON OTTHON, HOGY „NEHOGY TÚL SOKAN LEGYÜNK.”